Depression

Depression

Depression är något vi alla kan hamna i. Den svåraste delen att hantera när man är deprimerad är att man kraftigt tappar lusten för många delar i livet.

Du bör inte bara “ryka upp dig” som många kanske tycker att du ska göra. Varje del och utmaning du går genom i livet behöver din uppmärksamhet för att förändras. Därför är det viktigt att förstå och behandla depressionen precis som alla andra känslor. Depression påminner om en trött muskel. Du kanske lyfta 10 kg över huvudet och hålla det i några minuter, men du kan inte gå runt med det hela dagen. Depression är indikation på att du är trött.

Depression symptomer: Nedstämdhet, Brist på energi, skuldkänslor, låg eller ändrad aptit och känna sig mindre värd.

Orsaker som kan leda till depression

Du känner dig otillräcklig: Oavsett hur mycket du gör och kämpar så känner du att du fortfarande inte räcker till.

Du tänker att du inte är kärleksbar: Du tänker “varför ska andra älska mig?” Du känner att du inte förtjänar kärlek eller kan få kärlek.

Höga förväntningar och hög press: Det är höga förväntningar på dig från dig själv och andra människor.

Du gör inte det du älskar: Du är på ett jobb du inte älskar. Du utbildar dig i ett ämne som inte intresserar dig.

Ingen kontroll: Du känner dig maktlös och att du inte har kontroll över något i ditt liv.

Känslor inne: Du kan inte uttrycka dina känslor för någon. Känslor suttit inne hos dig för länge.

NLP & hypnos coaching mot depression

Du vet att du är deprimerad men orsaken är inte lika självklart. När du når det undermedvetna så får du en medvetenhet om vad som har orsakat din depression. Annars finns risken för att hamna där igen, återkommande depression är vanligt för människor som är deprimerade. Vi arbetar med att hitta orsaken till din depression, du som söker mig för den anledningen bör veta att vi arbetar med grunden och det kan kräva arbete efter sessionen. Det är viktigt att göra det för skapa en riktig förändring.