Vanliga frågor

Här hittar du svar på vanliga frågor
About

Kan det komma upp saker jag trängt länge som jag inte är bredd på?

”Du smittas inte av att nysa på dig själv” Allt som kommer upp finns redan inom dig. Du bearbetar det som kan komma upp dagligen och är väl medveten om det mesta.
1. Du är utrustade med en “termostat” som känner hur mycket du tål.
2. Det är mitt ansvar som terapeut att guida dig i trygg takt. Oftast handlar det om att sänka ner krav på förändra mycket på en gång.

Kan Hypnos hjälpa mig även om jag är ``hög tempo`` person?

Behandlingen kan hjälpa dig som känner sig ofta i högre tempo under vardagar och fungerar på alla människor, tiden kan variera på hur mottaglig personen är. Mellan 5-15 min kan det ta att hamna i rätt tillstånd. Vi brukar meditera tillsammans som ett snabbare sätt att få nervsystemet att slappna av.

Hur vet man när det funkar?

Under behandlingen kan det kännas som att du är alert i sinnet och samtidigt avslappnad i kroppen. Du får en stark fantasi och snabbare svar på dina frågor. Många tycker att det är en behaglig och avslappnande känsla efteråt. Du kan känna skillnad i hur du är bland situationer som tidigare varit triggande. (Det kan vara så enkelt som att säga nej till någon utan att känna skuld)

Kan jag bli hypnotiserad mot min egna vilja?

Nej. Hypnos kräver samarbete, det krävs oerhört mycket teamwork för lyckas.

Friskvård/Skatteavdrag?

Skatteverket godkänner viss hypnosbehandling som avdragsgill: Hypnos i syfte att nå avslappning och minska stress. Hypnos vid rökavvänjning gäller även snus). Meddela mig för rätt kvitto, om du har denna förmån.

Kan man bota starka fobier eller rädslor?

Fobi är en rädsla som har lyckats ta sig till kroppen. Både Fobi och rädsla går att bota med hjälp av hypnos. Klienter som besökt mig av den anledningen har fått framgångsrika resultat efter endast 1 session. Vi arbetar tillsammans med att släppa på reaktionen som kroppen fortfarande minns än idag. Detta hjälper dig att bemötta situationer på ett nytt sätt.

Kan man fastna i hypnosen?

Nej. Efter hypnosen kan du känna dig trött och det är helt normalt. Jag rekommenderar ensam tid/promenad efter sessionen för effektivisera processen.

Förlorar jag min kontroll under Hypnos?

Nej. Hypnos handlar inte om kontroll som man vanligtvis ser på TV eller Youtube. Det är ofta en kombination av skådespeleri och nyfikna människor.

Du som klient är medveten och samtidigt som du låter ditt undermedvetna ta ledningen just för finna insikter om dig själv.

Jag vill rekommendera detta till någon, är det ok?

Det som är viktigt att ta hänsyn till är Personen du vill rekommendera detta till mer än själv behandlingen. Det måste vara så att personen själv är villig att göra detta själv och inte gör det för din skull eller för att du säger det.

About